Rasanya minggu ni muka depan paper-paper satu malaysia, topik-topik para blogger x lain x bukan is Perak. High octane drama yang mengalahkan movie dari bollywood..

Masa Anwar Ibrahim “buat hal” bbrp bulan yg lalu dgn mengisytiharkan akan mengambil alih tampuk kuasa pada 16 sept 08, satu malaya jadi kecoh(politician je kecoh kot) mengatakan apa yg Anwar buat tu x betul,immoral dan unethical.

Bile PR “terkena” beberapa hari yg lalu bile bbrp wakil rakyatnya keluar parti n declare jadi independant, it shake PR solid movement to its core. Just how scary the situation to them that PR supreme leaders wants to take legal action and yet still don’t know who will be the defendant. tiga pihak yg pasti ialah BN, Sultan Perak or the new Perak MB.

Beberapa hari yg lalu Nizar (former MB) cakap it’s up to the Sultan to decide. bile sultan dah decide, dia menggelupur. In my opinion its just Anwar tactic. Situation like this to hit his face akan menyebabkan PR menjadi lemah dan memberi tamparan kepada PR. Anwar pasti lega kerana raja dan sultan tidak lagi kebal terhadap undang-undang(kecuali Yg Di-Pertuan Agong) kerana Anwar lah org yg bertanggungjawab melucutkan kekebalan raja dan sultan semasa beliau masih menjadi pemimpin dalam BN dulu.

Dan sekarang tiba2 isu anti-hopping law tiba2 muncul semula(anda semua pasti faham apa maksud saya,kan?)

satu dunia memerhati gelagat ahli politik M’sia yg macam ntah apa2. Shame on them.

p/s : berapa juta agaknya 4 org yg “melompat” tu dapat ye?